Några verklighetsbaserade böcker

Publicerad 2011-07-21 14:33:06 i Blandat,


verklighetsbaserade böcker som jag tycker att man borde läsa någon gång i livet!


(Handlar om en liten flicka som växte upp i Irland i mitten på 1900-talet. Hon och hennes syskon blir fysiskt- och psykiskt misshandlade av deras pappa. Hon blir våldtagen som 7-åring och skickas sedan iväg till olika inläggningsanstalter för att sedan hamna på de hemska Margaretatvätterierna och man får läsa om de hemska sakerna som hon utsattes för där.) Kunde inte sova på flera nätter när jag hade läst denna bok.


(Handlar om "Blondie" som blev ökänd som Sveriges gangsterdrottning. I boken får man ta del av hennes liv som består av droger, prostituering och våld. Samt en kamp om överlevnad och hur det är att leva på gatan).


(Handlar om hur en dröm blir till en osannolik mardröm. Michele och hennes man väntar barn och de tror att de har uppnått allt. Konstigt nog börjar hon att må allt sämre under graviditeten och när deras barn föds skickas han iväg innan hon hunnit sett han. Det blev starten till en djup deprission samt tankar om att man inte räcker till.)


(Handlar om hur en fars kärlek kom att leda till oanade konsekvenser och hur socialen inte gör någonting.) Den värsta boken som jag har läst!


When you look back on the times we had, I hope you smile

Publicerad 2011-07-20 21:22:23 i Blandat,


Hellu!

Kom precis hem efter en trevlig middag hos moster och co. Ska strax ta mig en kopp te och kolla i bokhyllan efter någon bok som jag inte har läst på länge. Jag och Jennifer hade det ytterst trevlig at pappas place, massa onyttigheter som inte duga, snabbmat och gamla favoritfilmer i repris + och inte glömma de "djupa" samtalen. Hahah! Ewelina var också där igår så vi satt i solen på balkongen och drack te och catchade up det vi hade gjort under de veckor vi inte hade setts, vilket i princip är nada. Imorgon ska jag råplugga franska, har inte öppnat boken på snart två veckor så det är dags att ta tag i saken nu känner jag.


Dessa böcker har jag läst om sen i måndags (a) läs dom!!


It gonna be this one, don't have to fake it

Publicerad 2011-07-18 10:25:01 i Blandat,


Hello!

Jag har varit instängd i lägenheten sen i torsdags och jag känner att jag blir fetare för varje sekund som går. Men det ska det bli ändring på. Ska strax hoppa in i duschen och sedan fixa i ordning mig. Den här dagen ska spenderas med Jennifer, vi ska ha tjejkväll oldfashionway och vara i pappas lägenhet eftersom dom inte är hemma för tillfället. Precis vad jag behöver!
   Ursh känner hur jag blir allt mer trött på den här dumma staden för varje dag som går, måste verkligen bort här ifrån sen!

Feel this, can you feel this

Publicerad 2011-07-15 16:32:26 i Blandat,


Hellu!

Är extremt trött, så himla trött. Kanske är det för att Johanna tog upp hela sängen eller så är det för att jag har sjukt ont i benen. Haha, jag råkade på värmeutslag för ett par veckor sedan (på låren) och har inte tänkt så mycket på det. Men igår när jag skulle möta Jennifer (det var sjuukt varmt ute) så gick dom upp. Ursh fy fan vad ont det gjorde, blödde ner hela låren och jag tål inte blod så trodde att jag skulle svimma. Men nu sitter jag här, bredbent förstås för jag kan knappt gå. Haha jag skäms! Igår hade jag däremot en nära-döden-upplevelse, eller ja jag trodde det. Fick nämligen sitta i baksätet när Johanna övningskörde. Hon var riktigt duktig faktiskt, duktigare än vad jag hade trott (a).

Do you see who I am?

Publicerad 2011-07-10 15:00:31 i Blandat,



Hello!!

Är sjukt seg och jättetrött! Ändå har jag bara läst massvis idag. Ovanligt eller hur? Är nu inne på min fjortonde bok, tänkte att ni kanske ville veta det? Åh jag är sååå trött på sommaren! Kan det inte bli höst snart? :(

I don't need more then i've got

Publicerad 2011-07-05 16:17:50 i Blandat,


Hello!

Ingen uppdatering. Hehe. Har inte haft någon ro att blogga och jag går ju ändå bara och väntar på att skolan ska börja så har inget att blogga om heller.

detta har jag gjort under tiden:

- Slingat håret blont (nästan samma färg som min naturliga)

- Läst mer än tio böcker, är inne på min 11:e

- Pluggat fem kapitel i franska boken

- Inte beställt några kläder *snyft* :(

- Tristessen blir större för varje sekund som går!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela